Vagyonvédelmi rendszerek forgalmazása és telepítése Nyíregyházán és Sz.Sz.B. megye területén.


Techson videoanalitika

Techson Be Smart –
Intelligens keresés és videoanalitika az analóg Techson HD rögzítőkben
A Techson Be Smart AHD DVR-ek szolgáltatásai felnőnek az IP szériához!

BeSmart_logo_200x88
A Be Smart DVR család a beépített VCA funkció segítségével már az analóg HD kamerák csatornáit is képes rögzítés közben elemezni.

A mozgásérzékelésen jóval túlmutató analitikai funkciók jelzik a vonalátlépést vagy a területre való behatolást, így hatékonyan csökkentik a téves riasztások számát. Ez az intelligens megoldás alapjaiban változtatja meg az események keresését, mivel utólag, a felvételek elkészülte után is lehetséges a vonalat vagy területet megrajzolni, és ezzel a valós helyzethez igazítható a keresés.

Vonalatlepes_SmartSearch

A TechSon SmartSpeed DVR-ek eddig inkább az IP és analóg csatornák számának rugalmas beállíthatósága, az ún. Transformers technológia miatt váltak népszerűvé. Most viszont olyan fejlesztést kapott a rögzítők felületét és működését vezérlő szoftver, amellyel képessé vált felvenni a versenyt az IP rögzítők analitikai tudásával is.

Az analóg rögzítők alapjaiban különböznek az IP alapú NVR-ektől. Míg az NVR készen kapja a digitális és tömörített adatfolyamot az IP-kamerától, addig a DVR-nek minden egyes kamera képét saját magának kell feldolgoznia, digitalizálnia és tömörítenie a tároláshoz és a hálózati továbbításhoz. Ehhez nyilván több erőforrásra van szükség, mint a készen kapott digitális stream tárolásához. Arról nem is beszélve, hogy a kész adatfolyam mellett az IP-kamerák az analitikai eredményeket is előre feldolgozzák, és csak a triggert (a létrejött reakcióigényt), az impulzust továbbítják a rögzítőnek, amely a beállítások alapján majd végrehajt valamilyen választ, felvételt indít, e-mailt küld, vagy éppen meghúz egy relét. Ezért aztán a DVR-eknek már az is megterhelő volt ezidáig, hogy a képtartalomból egy sima mozgásérzékelést végrehajtsanak.

Chip_AHD_Intelligence_cikkA modern processzorok és grafikus feldolgozó chipek jóvoltából egyre több feladatot képes a DVR vezérlőszoftvere ellátni, így megnyílt az út egyes analitikai funkciók implementálása felé, és ezzel az analóg HD technológia újabb lépéssel került közelebb az IP szegmens tudásszintjéhez. A felbontás már jó ideje nem kérdés, hiszen a TechSon DVR-ek is képesek ma már a 4K, UHD felbontású analóg kamerák képének rögzítésére és visszajátszására, viszont az analitikában volt mit behozni.

A TechSon SmartSpeed DVR-ek új generációs modelljei az intelligens videojel feldolgozás felvételi és lejátszási oldalán is kiválóan teljesítenek. Az analóg HD kamerák felvételi beállításai során több lehetőségből is választhatunk. A vonalátlépés funkció kameránként négy vonal rajzolását teszi lehetővé, és vonalanként megadható az áthaladás iránya, ami lehet egyirányú vagy éppen iránysemleges is. Ezáltal a kamera látószögébe kerülő emberek vagy járművek iránya és szabályozott mozgása fog impulzust kiváltani, nem pedig a véletlenszerű falevelek hullása vagy a muslicák tánca. A területre való behatolás hasonló módon növeli a tudatosságot, itt négyszöget rajzolhatunk, szám szerint, kameránként négyet, és az így kialakult területekre, a befelé irányuló mozgás váltja majd ki a válaszreakciókat.

Ha mindez nem lenne elég, az események utólagos keresését egy olyan analitikai funkció támogatja, amelyről eddig álmodni sem mertünk. Ez pedig nem más, mint a Smart Search, az okos keresés.

SmartSearch_cikkA Smart Search azt a mindennapos helyzetet oldja meg, amikor nem tudjuk előre, hogy a kép melyik részén történik majd a bennünket érdeklő esemény. Ha a képen egyébként is sok mozgás történik, akkor meglehetősen nehézzé válhat egy bizonyos esemény visszakeresése és megtalálása.

Ebben nyújt megoldást a Smart Search.
Képzeljünk el egy kamerákkal megfigyelt parkolót, ahol az egyik, több napja ott parkoló autót meghúzta vagy összetörte egy másik, majd angolosan távozott. Ha előre tudtuk volna, mi fog történni, nyilván egy terület behatolással körberajzoltuk volna az áldozatot, és meglenne az időpont ahogy az elkövető is.

A Smart Search segítségével a visszajátszás során pontosan ezt tehetjük meg!
A parkoló autót egy négyszöggel körberajzolhatjuk, de akár elég lehet egy vonal is, hiszen tudjuk, mit keresünk, hogy honnan fog érkezni a másik autó és hol fognak találkozni. Ha a rajzolás megtörtént, nincs más dolgunk, mint elindítani a lejátszást, és azonnal megjelenik az idővonal mellett egy másodlagos eseményjelző sáv, amely azokat a pillanatokat jelzi, ahol rajzunk által határolt területen vagy a vonalat érintve mozgás történt. Nem mellesleg, ilyenkor a lejátszás automatikusan csakis a kívánt eseményeket jeleníti meg, az érdektelen részeket diszkréten átugorja, hacsak másképp nem rendelkezünk.

Így aztán másodpercek alatt megtaláljuk kárt okozó eseményt, és innen már egyenes az út – a többi kamerán megkeressük az elkövető rendszámát, és elindítjuk a felelősségre vonásra irányuló eljárást.

Parkolo_utkozes_Techson_VCA_650px_

A Smart Search funkcióval és a VCA analitikai lehetőségekkel felvértezett TechSon SmartSpeed analóg HD DVR-ek immár legalább olyan hatékony képfeldolgozásra képesek, mint IP alapú társaik, és mindehhez az analóg rendszerek közismerten alacsony és nyilván népszerű árképzése társul. Ha valaki csak az analitika és az intelligens keresés hiánya miatt nem épített eddig analóg rendszert, annak innentől érdemes egy új döntéshozatali diagrammot felállítania.

A Techson Be Smart AHD DVR-ekhez KATTINTS IDE

DVR_Montazs_BeSmart

Megosztás: