Vagyonvédelmi rendszerek forgalmazása és telepítése Nyíregyházán és Sz.Sz.B. megye területén.


Kamerarendszerek

Kamerarendszerek telepítése esetén is a legfontosabb a felhasználó igényeinek minél pontosabb felmérése. Fontos tisztázni, hogy pontosan mekkora területet, milyen részletességgel kell megfigyelni. (egy kamerával is megoldható egy 1000 férőhelyes parkoló megfigyelése, de ebben az esetben a parkoló autók típusa sem lesz felismerhető, nemhogy a rendszáma.)

Kérésére szakértőnk felkeresi önt, és a helyszínen segít pontosítani az ön elképzeléseit, javaslatot tesz kamera típusra, kamera elhelyezésre, a szükséges kamerák számára. A várható képminőségről, képrészletességről is felvilágosítást tud adni. Lehetőség van arra is, hogy az előzetesen javasolt kamerákkal a helyszínen működés közben is bemutassuk a várható élő/rögzített képet.

Ha a kamerák típusa, objektívek típusa megvan, el kell dönteni, hogy mit kezdjünk a képekkel.

Lehetőség van csak élőképes megjelenítésre, ehhez 1 kamera esetében csak egy videó bemenettel rendelkező TV-re vagy egy ipari monitorra van szüksége. Több kamera esetében vagy több monitort használunk, vagy egy képosztót, ami lehetővé teszi a kamerák közötti váltást és az osztott képes megjelenítést is.

A képek rögzítésére az igényektől függően többféle eszközt tudunk javasolni.

A legegyszerűbb rögzítő eszköz az asztali DVR.
EV-D290

Gyakorlatilag kinézetre és használatra is egy videomagnóhoz hasonlító egység, azzal a különbséggel, hogy a rögzítés nem szalagra, hanem szabvány PC-s winchesterre történik. Típustól függően fix csatornaszámmal rendelkeznek,(1,4,8,16 bemenet) tehát a választásnál meg kell gondolni, hogy a későbbiekben lesz-e bővítve a rendszer.

Az egyszerűbb DVR-ek csak helyi rögzítés/visszajátszás funkciót tudnak, a komolyabbak helyi hálózatból, vagy akár interneten keresztül, böngészőből, vagy saját kliensprogram segítségével bárhonnan felügyelhetőek.

Fontosabb tulajdonságaik, amire érdemes figyelni.:

Csatornaszám. Azaz hány kamera képét tudja fogadni.

F/S. Frame/Sec. Másodpercenként rögzített képkockák száma. Általában a maximumot adják meg a gyártók, tehát a 100 f/s megoszlik a kamerák között. (16 kamera és 50 f/s esetében egy kamerára 3 rögzített képkocka jut másodpercenként.

Merevlemezek, HDD-k száma, mérete, esetleg bővíthető-e további belső vagy külső egységgel. Fontos tudni, hogy a rögzítési időt a DVR által használt kodek, a beállított minőség, a HDD-k mérete, a használt kamerák minősége és a kamerákon látható mozgás mennyisége is befolyásolja. Ezért a maximális rögzítési idő minden esetben csak becsült érték lehet.

Hálózatos funkciók.: Elérhető-e az eszköz helyi hálón vagy interneten? Böngészőből vagy kliensprogrammal.

Mentési funkciók.: Van-e mód az esetleges események kimentésére? Beépített CD író, vagy USB pendrive csatlakozás.

A következő kategória a PC alapú rögzítők.
pcdvr290
A tömörítés minőségét, és sebességét ( f/s ) a használt rögzítő kártya határozza meg. Előnyei az asztali DVR-ekkel szemben:

Jóval egyszerűbben (egérrel) kezelhető grafikus felhasználói felület.

Felhasználói jogosultságok kezelése. (pl. Portás csak a neki fontos kamerák képeit láthatja élőben, felvételekhez, beállításokhoz nem férhet hozzá)

Egyszerűen, olcsón és szinte korlátlanul bővíthető további HDD-kkel.
xecap290
Használható szerver/kliens kiépítésben. ( szerver elzárva, a kliensek pedig a bejelentkezett felhasználó jogosultságainak megfelelő funkciókhoz enged hozzáférést.

Léteznek hibrid rendszerek is, amelyek bizonyos számú analóg kamera bemenet mellett tudnak kezelni IP kamerákat is.

Analóg rendszerek hátrányai:

Felesleges többszöri analóg-digitális átalakítás. A CCD-ről kiolvasott képanyagot alakítják szabvány analóg videójellé, ezt továbbítják koax, vagy UTP kábelen, (vezetékhossztól, kábelminőségtől, környezettől függően több kevesebb zaj/zavar ül rá a hasznos jelre) a rögzítő a beérkező analóg jelet digitalizálja, majd tömöríti.

Kamera minőségét behatárolja a használt video szabvány (Pal esetén 625 soros felbontás, ebből 575 sor a látható kép. 50 Hz képfrissítés, ami a váltottsoros megjelenítés miatt 25 egészképet jelent)

Váltottsoros megjelenítés. 50 félkép másodpercenként. Először a páratlan sorok, majd a páros sorok kerülnek továbbításra. Emiatt a gyorsan mozgó objektumok képe fésüszerűen szétcsúszik. Minél kisebb f/s érték jut egy kamerára, annál nagyobb az időbeli eltérés a két félképkocka között, ezzel arányban nő a szétcsúszás is.

Vezetékhossz korlátozott. Analóg videójelet jó minőségű kábelek, csatlakozók esetén is maximum 300m-ig lehet vinni. Enél nagyobb távolság esetén videójel erősítőket lehet/kell alkalmazni, ezek azonban nemcsak a hasznos jelet, hanem az előző vezetékszakaszon összegyűlt zajt/zavart is erősítik, ezért használatukkal mindenképpen csökken a jel/zaj viszony.

A fenti hátrányokra jelentenek megoldást a csökkenő áraknak köszönhetően gyorsan terjedő IP kamerák/kamerarendszerek.
vivotek290

Az IP rendszer előnyei:
Nincs felesleges átalakítás. A kamera a CCD-ről kiolvasott adatokat helyben tömöríti, és szabvány ethernet, vagy Wlan hálózaton keresztül továbbítja a szerver, vagy kliens felé.

A kamerák felbontása gyakorlatilag bármekkora lehet. A PAL szabvány kb 0.3Mpixelével szemben az IP kamerák 1,3 vagy akár 5 Mpixele, jóval részletgazdagabb, nagyíthatóbb, élesebb képet ad.

Az IP kamerák progresszív letapogatást használnak. Nincs váltottsor, fésüs szétcsúszás, gyakorlatilag éles állóképeket “fényképeznek”, a beállított f/s értéknek megfelelően.

Vezetékelés. A kamerák a meglévő számítógéphálózatra is csatlakozhatnak, így a vezetékelést akár teljes egészében meg lehet spórolni, de a meglévő hálózat leterheltségét, a használni kívánt kamerákhoz szükséges sávszélességet minden esetben érdemes előre kiszámolni, és ennek megfelelően bővíteni az infrastruktúrát.

Aktív eszközökkel gyakorlatilag bármekkora távolság áthidalható, hiszen digitális jelátvitelnél az erősítéssel nem nő a jel/zaj viszony. Az internetnek hála akár különböző földrészen is lehetnek a rendszer kamerái.

Az IP kamerák akár önállóan is használhatók, azaz böngészővel, kliensprogrammal akár interneten keresztül is bárhonnan elérhetőek az élőképek. Egyes típusok emellett helyi rögzítést is tudnak általában SD kártyára.

vivotek_8_ip_ptz_camera290
Több kamera esetén az analóg rendszerhez hasonlóan egy központi szerverre küldik a képeket, itt történik a rögzítés, visszajátszás. Funkciói megegyeznek a PC alapú rögztítőével.

hivjon

Szolgáltatásaink:
Vagyonvédelmi, biztonságtechnikai rendszerek, riasztó, kamera, tűzjelző, kaputelefon, beléptető rendszerek tervezése, telepítése, szerelése, karbantartása és szervize.   további részletek itt.
Szolgáltatási területünk: Nyíregyháza, Kisvárda, Mátészalka, Vásárosnamény, Záhony, Baktalórántháza, Nyírmada, Ajak, Dombrád, Nyírbogdány, Nyírtura, Nagyhalász, Nyírtelek, Nyírszőlő, Nagycserkesz, Tiszavasvári, Újfehértó, Balkány, Nagykálló, tehát Szabolcs Szatmár Bereg megye teljes területe.
Elérhetőségeinket itt olvashatja.
Aktuális akcióinkat itt tekintheti meg.
Megosztás: