Vagyonvédelmi rendszerek forgalmazása és telepítése Nyíregyházán és Sz.Sz.B. megye területén.


Riasztórendszerek

A riasztórendszer elsődleges feladata, hogy jelezze a behatolást, vagy ami még jobb, a behatolási kísérletet.
Másodlagos feladata az elrettentés.
A gyakorlatban ez a fontosabb, hiszen jobb, ha már eleve fel sem kerül a védeni kívánt objektum a betörők listájára. Tény, hogy a legegyszerűbb riasztó is jócskán megnöveli az elkövetők kockázatát. Az azonban sosem fog kiderülni, hogy hányszor törtek volna be egy riasztóval védett házba, ha nem lett volna a riasztó.

Első fontos szabály: Ha már van riasztó, az legyen jól látható kívülről is.

A ’láthatatlan’ riasztónak és a néma riasztásnak megvan az az előnye, hogy nagyobb az esély a tettesek elfogására. De valljuk be, ez csekély vigasz a tulajdonosnak, hiszen bár így az értékeit nem vitték el, de a behatolással jelentős kárt okoztak. A biztosító persze nem fizet (hiszen megvan a tettes), marad a polgári per, és a bosszúság. Mennyivel jobb, ha mindezt sikerül megelőzni.
A szirénák tehát legyenek kívülről (az utcáról) jól látható, de lehetőleg nehezen elérhető helyen. Nem véletlen a többesszám. Családi háznál, és főleg sorházaknál gyakori, hogy hátulról érkeznek a látogatók, így nem láthatják az utcafrontra néző szirénát. A két szirénával tehát csökkenthető a véletlen betörés esélye. Ha egy sziréna van, ráadásul elérhető magasságban, azt letéphetik, majd elnémíthatják, ha kettő van, a másik azonnal jelzi a rongálást.

Egy sziréna abban az esetben nyújt megfelelő védelmet, ha távfelügyeletre van kötve a rendszer. Ebben az esetben a sziréna rongálását azonnal jelzi a rendszer a központnak, így a kivonulócsoport óriási előnyt kap, hiszen az elkövető ekkor még el sem kezdte a behatolást.

Második szabály: Ha már van riasztó, használják is.kezelő_100

Ne csak akkor, ha nincs otthon senki, hanem szinte mindig. Hogyan? A riasztók többségének van úgynevezett otthonélesítés funkciója. Ilyenkor bizonyos zónák kiiktatásra kerülnek, hogy a lakáson belül azért lehessen mozogni, de a külső zónák, bejárati ajtó, teraszajtó, garázs, pince, stb. éles. Erre a lehetőségre érdemes már a tervezéskor gondolni, hiszen egy „alap” csak mozgásérzékelőket tartalmazó rendszernél szinte alig van olyan zóna, amit ilyenkor beélesíthetnénk. Ha azonban azokban a helyiségekben, ahol este, éjszaka a családtagok mozoghatnak a mozgásérzékelők mellett fel vannak szerelve az ajtók ablakok nyitásérzékelőkkel, üvegtörésérzékelőkkel, rezgésérzékelőkkel, gyakorlatilag a teljes ház levédhető éjszakára. Ebben az esetben csak a belső mozgásérzékelők vannak kiiktatva, (hogy a család bent szabadon mozoghasson) a nyitás és üvegtörésérzékelők viszont élesek. A nem használt helyiségekben alkalmazható az alap védelem (mozgásérzékelő), de a biztonság növelhető itt is kiegészítő nyitás és üvegtörésérzékelőkkel. A mozgásérzékelők a helyiségen belüli mozgást jelzik, míg a nyitás és üvegtörésérzékelők már akkor riasztást okoznak, amikor az elkövető még a házon kívül van. (nagyobb az esély, hogy a sziréna hallatán a menekülést választja)

A telepítés menete.

Megrendelés, felmérés.

Ha vagyonvédelmi rendszert szeretne, vegye fel velünk a kapcsolatot telefonon, e-mailben, vagy a honlapon keresztül.
Az igények pontos felmérése érdekében mindenképpen helyszíni találkozót javaslunk.
A helyszínen általában többféle megoldást is tudunk javasolni. A körülbelüli költségek ismeretében ön dönti el, hogy melyik megoldást dolgozzuk ki részletesen.
A kész árajánlatot e-mailben küldjük el, de természetesen személyesen is átveheti vagy telefonon is egyeztethetjük a költségeket.
Szabolcs megye területén a helyszíni felmérés, tanácsadás és árajánlatkészítés ingyenes.

Telepítés.

Telepítőink az önnel előre egyeztetett időpontban kezdik meg a munkát.
A munka várható időtartamát már a felméréskor közöljük önnel.
Újépítésű háznál a telepítés két szakaszra bontható. A vezetékelést, de legalább a védőcsövezést vakolás előtt kell elkészíteni, a szerelvényezést, beüzemelést pedig igény szerint a végső festés előtt vagy után lehet elvégezni.
Utólagos vezetékelésre többféle lehetőség van, ezt már a felméréskor egyeztetjük önnel.
1. Kábelcsatorna: 1cm széles, 4mm vastag fehér kábelcsatorna a fal felső sarkában vezetve.
2. Utólag bevésve a falba: kb 6mm-es hornyot vésünk a vezetékeknek, majd visszajavítjuk. (festés szükséges! porral jár!)
3. Vezeték a padláson. A vezetékelés nagy része megoldható a padláson is, a helyiségekbe lefúrt lyukra kerülnek az eszközök teljesen eltakarva azt.
4. Vezetéknélküli rendszer. Megoldható a rendszer részben vagy teljesen vezetéknélküli eszközökkel.

Átadás, fizetés.

Telepítőink az elkészült rendszer minden funkcióját leellenőrzik majd ha szükséges, a távfelügyeletre programozást is elvégzik, tesztelik.
Ha minden rendben van, oktatást tartanak önnek és a rendszert használóknak a riasztó működéséről.
Átadják a magyar nyelvű használati utasítást, garancialevelet és a számlát.

Távfelügyelet esetén az átadással egyidőben a kivonulócsoport emberei is megnézik az objektumot, egyeztetik az adatokat, értesítendő személyeket, stb.
Riasztás esetén kívülről kell megvizsgálniuk minden nyílászárót, ezért lezárt borítékban kapukolcsot kérnek. (lakáskulcsot nem!)
A távfelügyeleti szerződést vagy a helyszínen vagy a cég központjában kötik meg önnel.

Ne habozzon!  Helyszíni felmérés, tanácsadás és ajánlatkészítés ingyen és kötelezettségmentesen!

hivjon

Név (szükséges)

E-mail cím (szükséges)

Telefonszám (ha visszahívást kér)

Város

 Riasztó Kamera Tűzjelző
 Telepítés Karbantartás Szerviz

Üzenet

Kérem válaszoljon az alábbi kérdésre. (nem IQ teszt, csak harcolunk a spam ellen.

három meg három=? 

A riasztó rendszer elemei.:

Központ.PC1864_100
A rendszer lelke, a központ panel általában egy szabotázsvédett zárt fémdobozban lakik. Ezzel a tulajdonosnak semmilyen teendője nincs, csendben végzi a dolgát. Elhelyezését tekintve fontos, hogy védett térben legyen, tehát riasztás nélkül ne legyen megközelíthető, ebből adódik, hogy nem ajánlott a késleltetett helyiségekben elhelyezni.(pl előtér) Ha védett térben van, akkor se legyen szem előtt. (a házba beengedett idegenek ne vehessék észre)
Érdemes tehát elrejteni. Befalazni azonban nem szabad, mert a telepítőnek néha hozzá kell férnie esetleges meghibásodás, illetve a 2-3 évente esedékes akkumulátor csere esetén.

Kezelő.dsc_pk5500_100

A riasztó rendszer ki/be kapcsolására szolgáló billentyűzet, és a rendszer állapotát mutató kijelző. Elhelyezése a bejáratok mellett, (hogy a lehető legrövidebb késleltetési időt lehessen használni). Egy rendszeren belül több kezelőt is lehet használni. Lehet egy a bejáratnál, egy a garázsban, és lehet akár minden hálószobában az éjszakai élesítés miatt.

Sziréna.solo_100

Kialakítását tekintve léteznek belső és külső hangjelzők. A kültéri szirénák szabotázsvédett, saját akkumulátorral rendelkező, hang/fényjelző eszközök. A homlokzaton lévő sziréna egyértelművé teszi, hogy az objektum riasztóval van ellátva. A beépített fényjelző (villogó) segít beazonosítani a riasztás helyét a járókelők, szomszédok, kivonuló csapat számára. A sziréna külső időjárásálló műanyag burkolata alatt egy belső, acél páncél nyújt védelmet a rongálás ellen, a beépített tamperkapcsolók pedig azonnali riasztást okoznak, ha a burkolatot, vagy az egész szirénát feszegetik. Megfelelő szerszámokkal sajnos nem lehetetlen egyben lefeszíteni a falról. Ebben az esetben a sziréna vezetéke is szakad. A központ a vezetékszakadást ugyanúgy érzékeli, mint a sziréna kinyitását, tehát azonnal riasztást indít. Ha van másik sziréna, az rögtön megszólal, (ezzel meglepetést okoz a rongálónak) ha van távfelügyelet, elküldi a rongálás tényét. A letépett sziréna a saját akkumulátorának köszönhetően továbbra is szirénázik, de így már védtelenebb, egyszerűbb letakarni.
A belső szirénák a védett téren belül vannak, ezért itt már lehet egyszerűbb, olcsóbb eszközöket alkalmazni. Ugyanez a helyzet a rejtett, például padláson elhelyezett kiegészítő szirénákkal is.

Érzékelők.

LC-100-PI_100

PIR, azaz passzív infra mozgásérzékelő.

Belső helyiségek védelmére használható. A védhető terület nagysága az érzékelőben lévő lencsétől függ. Ez általában 80-110 fokos szögben 9-13m –es érzékelési területet jelent, tehát a sarokban elhelyezve akár egy 150 m2-es nappali védelmét is elláthatja. Folyosó lencse használatával 20 fokos látószög mellett akár 20-30m is lehet az érzékelési távolság. Elhelyezésénél fontos, hogy ténylegesen rálásson a védett térre. Gyakori hiba, hogy a telepített érzékelő elé/alá magas szekrény kerül. Ebben az esetben bár maga az érzékelő a szoba nagy részéből látható, de az érzékelő a takarás miatt a behatoló testének csak kis részét látja,( fejét) ami kevés lehet a riasztáshoz. Ezért fontos, hogy már a tervezésnél, vezetékelésnél figyelembe vegyék a helyiség adottságait, a berendezést és a használat módját.

PIRMW, LC 103_100vagy duál érzékelő.

Passzív infra mozgásérzékelő + radaros mozgásérzékelő egy eszközben. Előnye, hogy csak akkor indít riasztást, ha mindkét szenzor egyszerre jelez, így nem okoz riasztást csak hőmozgásra, (pl felmelegedő kazán) csak emberi mozgásra. (vagy ha a kazán mozog)

Nyitásérzékelő.

reed_100

Nyílászárók nyíló élén elhelyezett eszköz, ami már 1 cm-es elmozdulást képes jelezni.(pl feszegetés) Alsó élre helyezve, a bukóra nyitva hagyott ablak még nem okoz riasztást, de ha kiakasztják és kinyitják, már igen. Kialakítását tekintve lehet felületszerelt, vagy befúrható. Ez utóbbi teljesen rejtve van, így nemcsak esztétikus, de láthatatlansága miatt kijátszhatatlan.

LC105dgb_100

Üvegtörésérzékelő.

A leggyakoribb típusok akusztikus elven működnek, tehát az üvegtörés hangjára jeleznek, de hogy ne legyenek téves riasztások, csak akkor ha ez a hang, légnyomásváltozással is jár.

Füstérzékelő.

system_100

Az optikai füstérzékelők előnye, hogy megfelelő elhelyezés esetén a tüzet, kialakulásának igen korai szakaszában képesek jelezni.

Akár fél-egy órával hamarabb, minthogy a szomszéd észrevenné. Füstérzékelő esetén egy kisebb tüzet kell csak megfékezni, ezzel szemben a fél-egy órás késlekedés sajnos jelentheti azt, hogy a tűzoltóknak már a szomszéd lakást/házat kell menteni.

Co érzékelő.

co_100

Sajnos egyre több tragédia történik eldugult/rosszul tervezett kémények, hibás, esetleg elhanyagolt gázkészülékek miatt. A Co érzékelőt nem feltétlenül kell a riasztóra kötni, megfelelő lehet egy olcsóbb elemes eszköz is, hiszen a csendes gyilkosnak is nevezett Co semmilyen problémát nem okoz az üres lakásban. Ha pedig otthon vannak, elegendő a szimpla hangjelzés, így bőven van idő szellőztetni, gázcsapot elzárni, szerelőt hívni.

hivjon

Szolgáltatásaink:
Vagyonvédelmi, biztonságtechnikai rendszerek, riasztó, kamera, tűzjelző, kaputelefon, beléptető rendszerek tervezése, telepítése, szerelése, karbantartása és szervize.   további részletek itt.
Szolgáltatási területünk: Nyíregyháza, Kisvárda, Mátészalka, Vásárosnamény, Záhony, Baktalórántháza, Nyírmada, Ajak, Dombrád, Nyírbogdány, Nyírtura, Nagyhalász, Nyírtelek, Nyírszőlő, Nagycserkesz, Tiszavasvári, Újfehértó, Balkány, Nagykálló, tehát Szabolcs Szatmár Bereg megye teljes területe.
Elérhetőségeinket itt olvashatja.
Aktuális akcióinkat itt tekintheti meg.
Megosztás: