Vagyonvédelmi rendszerek forgalmazása és telepítése Nyíregyházán és Sz.Sz.B. megye területén.


Techson AHD analóg nagyfelbontású CCTV rendszer

Nagy felbontású analóg CCTV rendszerek a Mátrix Security kínálatában!

Ismerje meg az AHD technológia előnyeit!

„ …A régi analóg rendszerünk csupán az eszközök cseréjével (újra vezetékezés nélkül) átalakítható nagy felbontású (FULL-HD) CCTV rendszerré…
Együtt használhatjuk a hagyományos analóg, az 1 Mpx és a 2 Mpx felbontású AHD kamerákat
…A kamerák OSD menüje a DVR-ek felületéről is elérhető, így a telepített kamerák paramétereinek beállítása vagy módosítása kényelmesen elvégezhető a DVR mellől, vagy akár távolról, az interneten keresztül…
…A technológiát alapvetően koax kábeles jelátvitelhez fejlesztették ki, de HD-videó balun használatával ugyanúgy áttérhetünk csavart érpáras jelátvitelre (UTP kábel)…
…A TechSon AHD kamerák kiváló képminőségét SONY (EXMOR) szenzor biztosítja, a jelfeldolgozásról pedig NextChip processzor gondoskodik… „

Miért kell a nagy felbontás?

A technika fejlődésével és az IP videotechnikai rendszerek térnyerésével növekedett az elvárás az analóg CCTV rendszerekkel szemben.
A hagyományos analóg videó rendszerek D1 felbontása (0,4 Mpx : 720 x 576 pixel) a mai IP kamerák felbontása mellett elavult. Mind a megjelenítő eszközök (monitorok, TV-k), mind pedig a jelfeldolgozó eszközök lényegesen nagyobb felbontást képesek kezelni, a gyakorlatban alapnak mondható a Full-HD (1920 x 1080 pixel, azaz 2 Mpx).
Az IP technológiában a felbontás növelése könnyebben megoldható, viszont a különböző gyártók termékei között adódhatnak kompatibilitási problémák.
A működő analóg rendszerek modernizációja, a képminőség és a felbontás javítása nehézségekbe ütközik, ha IP technológiára szeretnénk átalakítani a rendszert. Ilyenkor ki kell alakítani az ehhez szükséges fizikai hálózatot, és mindenképpen informatikai rendszer kialakítása válik szükségessé (Cat5e, Cat6, optika, stb.). Koax kábeles telepítés esetén mindenképpen új kábelezést kell készíteni.
A gyártók felmérték és felismerték ezt a problémát, és a megoldást is megtalálták. Olyan nagy felbontású analóg CCTV rendszereket kezdtek fejleszteni, amelyek a hagyományos analóg videó rendszerek infrastruktúrájához illeszthetők. Így a régi analóg rendszerünk csupán az eszközök cseréjével átalakítható nagy felbontású (FULL-HD) CCTV rendszerré. A már kiépített koaxiális (vagy csavart érpáras) vezetékrendszert felhasználva a kamerák és a videórögzítő cseréjével látványos képminőség javulás érhető el.
ahd1

Nagy felbontású analóg rendszerek összehasonlítása (AHD, TVI, CVI)

A piacon jelenleg háromféle nagy felbontású analóg videó rendszer található meg: az AHD, a HD-TVI és a HD-CVI. Mindhárom technológia a hagyományos analóg kompozit videojel (CVBS – Composite Video Baseline Signal – alapsávi kompozit videojel) továbbfejlesztése. A technológiákat szabadalmak védik, amelyek mára szabványokká is váltak. A szabványosításból adódóan nincs kompatibilitási probléma a különböző gyártók azonos technológiát alkalmazó eszközei között, azonban a technológiák közötti átjárhatóság gyakran problémákba ütközik.

Mindhárom rendszerre jellemző, hogy a hagyományos analóg rendszerben használt váltott soros képletapogatás helyett progresszív letapogatást használ. Ezen kívül a hagyományos analóg rendszerek képaránya 4:3-as volt, az újaké pedig 16:9, amely a felbontásokból is adódik. Mindhárom rendszer felülről kompatibilis a régivel, így az analóg HD rögzítőkre a hagyományos analóg kamerák is csatlakoztathatók, amelyek képe természetesen kisebb felbontású lesz (960H).
ahd2
ahd3

A jelátvitel – ugyanúgy, mint a hagyományos analóg rendszereknél – tömörítetlen és veszteségmentes, így a kép késleltetés nélkül jelenik meg a fogadó oldalon. Ez nagy előnyt jelent a gyors és valós idejű események megfigyelésénél, és kiküszöböli az akár 0,1-0,5 másodpercnyi késleltetési időt, ami az IP technológiánál tapasztalható. A késleltetés oka, hogy az IP kamera először tömöríti a képet, majd elküldi azt az NVR-nek, ami kitömörítés után jeleníti meg a képet.

 

Az AHD videó rendszerek tulajdonságai és előnyei

 

Tekintsük át a három szabvány főbb paramétereit:
ahd4
Jól látható, hogy a három technológia lényegében ugyanazokkal a tulajdonságokkal és tudással rendelkezik.

Jogosan merül fel a kérdés, hogy melyiket is válasszam?

Természetesen a döntés mindig szubjektív, viszont az mindig elmondható, hogy az egyik legfontosabb tényező az ár-érték arány, ami az AHD technológia felé billenti a mérleg nyelvét. További fontos tényező a gyártók részesedése a piaci szegmensben. Az AHD mellett kötelezte el magát a legtöbb gyártó, ami a gyors és folyamatos fejlődést, valamint a technológia fennmaradását garantálja.

Az AHD technológiát a koreai NextChip cég fejlesztette ki, amely egy jelentős piaci részesedésű gyártó, CCTV eszközök (kamerák, DVR-ek és NVR-ek) chipsetjeit fejleszti és gyártja. 2013-ban kezdte fejleszteni az AHD technológiát, akkor még „csak” 720p (1280 x 720 pixel, azaz 1 Mpx) felbontásban.
Nagyon fontos a három technológia összehasonlításánál az a tény, hogy az AHD teljesen nyitott és a chipgyártó korlátlan darabszámban biztosítja a képfeldolgozó elemeket, így a kameragyártók biztosan és hosszú távon építhetnek erre a technológiára. Ennek köszönhetően, folyamatosan a legjobb árakat tudják kínálni ebben a piaci szegmensben. A HD-TVI és a HD-CVI technológia két gyártó köré összpontosul, amiből adódik, hogy sok gyártó korlátozott darabszámban és meghatározott áron juthat a képalkotó elemekhez, így áraik magasabbak a piacon.

Kezdetben a technológia nem nyújtott annyi „szolgáltatást” mint a másik két rendszer, de a 2015-ben megjelent AHD 2.0 nem csupán beérte versenytársait, de felhasználóbarát megoldásaival túlnő riválisain. Számos fejlesztés valósult meg, amely folyamat természetesen nem áll meg.

Nézzünk néhányat:

A felbontás Full-HD (1920 x 1080 pixel), amely azonos a versenytársakéval és természetesen lefelé kompatibilis a rendszer, így együtt használhatjuk a hagyományos analóg, az 1 Mpx és a 2 Mpx felbontású AHD kamerákat.

A kamerák OSD menüje a DVR-ek felületéről is elérhető, így a telepített kamerák paramétereinek beállítása vagy módosítása kényelmesen elvégezhető a DVR mellől, vagy akár távolról, az interneten keresztül.
A technológiát alapvetően koax kábeles jelátvitelhez fejlesztették ki, de HD-videóbalun használatával ugyanúgy áttérhetünk csavart érpáras jelátvitelre (UTP kábel) mint a régi analóg rendszereknél. Új telepítésű rendszereknél szabadon választhatunk a koax és UTP kábeles jelátviteli közeg között, már meglévő rendszerek esetében pedig felhasználhatjuk az eredeti kiépítést!
A hagyományos analóg rendszerek telepítésével szerzett szaktudás tökéletesen elegendő az AHD rendszerek tervezéséhez és telepítéséhez, szemben az IP technológiával, ahol alapos informatikai ismeretek nélkül nehéz egy jól működő videó rendszert kiépíteni.

Konklúzió

Az AHD rendszerek alkalmazásával a mai biztonságtechnikai követelményeknek megfelelő, nagyfelbontású megfigyelő rendszerek alakíthatóak ki.
Mindezt jó ár-érték aránnyal, egyszerűen alkalmazható AHD termékekkel, és a megszokott telepítési felszereléssel tehetjük meg, nincs szükség speciális eszközökre és különleges szaktudásra.

TechSon AHD termékpaletta

A Power Biztonságtechnika kínálatában az alábbi AHD 2.0 CCTV termékek találhatóak meg:

TechSon DVR-ek:

A TechSon AHD DVR-ek a már jól ismert és méltán közkedvelt N szériába tartoznak. Ennek köszönhetően a menürendszer és a kezelőfelület egyszerű és könnyen használható. A teljes N széria azonos webfelületen érhető el, és kompatibilis az NVMS1000 PC szoftverrel, így közös felületen használhatjuk az új AHD és meglévő analóg, IP vagy SDI rendszereinket. Természetesen a mobil kliens is azonos mind Android, mind iOS esetén.
ahd5
Fontos kiemelni, hogy az új DVR paletta minden tagja képes az AHD kamerák OSD menüjét távolról is vezérelni az úgynevezett COC funkcióval (Control Over Coax), koax és UTP kábelezés esetén is.Az AHD rögzítők legkisebb tagjai, az SS3004AHD és az SS3008AHD típusok, amelyek 4, illetve 8 AHD / hagyományos bemenettel rendelkeznek.

4 csatorna AHD vagy PAL bemenet, 1 IP csatorna
ss3004ahd
8 csatorna AHD vagy PAL bemenet, 4 IP csatorna
ss3008 ahd
Az következő típus az MN3016AHD, ahol nagyobb tárolási kapacitás érhető el 2 db HDD használatával.

16 csatorna AHD vagy PAL bemenet, 8 IP csatorna
mn3016ahd
Az LN3016AHD/TVI és az LN3032AHD/TVI videórögzítők különlegesek!

Analóg nagy felbontású videójelként nemcsak AHD szabványú jelet fogadnak, hanem csatlakoztatható hozzájuk HD-TVI kamera is! Akár 8 db, egyenként 6 TB kapacitású HDD-t is befogadnak, így extrém hosszú tárolási idő érhető el a felvételek felülírása nélkül.

16 csatorna AHD, TVI vagy PAL bemenet, 8 IP csatorna
ln3016 ahd-tvi
32 csatorna AHD, TVI vagy PAL bemenet
ln3032 ahd-tvi
Kérjük, tekintse át összehasonlító táblázatunkat a TechSon N szériás AHD
videorögzítők főbb paramétereinek összehasonlításával:
ahd_tablazat2
TechSon AHD kamerák:

A TechSon AHD kamerák kiváló képminőségét SONY (EXMOR) szenzor biztosítja, a jelfeldolgozásról pedig NextChip processzor gondoskodik. Ez a képérzékelő és jelfeldolgozó processzor páros garantálja a nappali kiváló képminőséget és színhűséget, valamint a nagy érzékenységű, részlet gazdag és zajmentes éjszakai képeket.
kamera_csik
ahd_kamerak_
TechSon kiegészítők:

Konzolok, szerelődobozok:

A kültéri kamerákhoz használhatók a jól ismert konzolok, szerelődobozok, amelyekkel a telepítési helyszínen professzionális módon rögzíthetők a kamerák, valamint védett módon elhelyezhetők a kamerák csatlakozói.
kameratartok
A BKN-SZD típusú konzolhoz használhatók a különböző
mennyezeti és oldalfali konzolok:
kameratartok2
HD Balun:

Az AHD videóbalun segítségével a koax kábeles jelátvitelről át lehet térni csavart érpáras jelátvitelre (UTP kábel). Így egy UTP kábelen akár négy HD videójel is továbbítható, vagy egy videójel mellett a kamera tápfeszültsége is biztosítható.
ahdbalun
kamera_csik

Megosztás: